giovedì 1 marzo 2012

Pojan hassuja juttuja

Poika sai meidät taas nauramaan kippurassa eilen illalla pöytäkeskusteluillaan - italiaksi siis. Jostain syystä tuli juttua miehen kotikaupungista, joka oli pojun mielestä liian kaukana Suomesta. Mies alkoi kysellä että kukas siellä kotikaupungissa asuu, ja sai vastaukseksi haluamansa nonnan ja nonnon ja E-tädin ja E-sedän. Siitä lähti sitten seuraava juttusarja. Kirjoitan alkuperäisasussaan.
Selvennykseksi vielä mainittakoon että pojan setä on tosiaan asianajaja ammatiltaan.

Papi: Cosa fà lo zio? Fà l'avvocato.
Poika: Bucato (= avvocato) è solo un signore.
Papi: Allora cosa fà lo zio?
Poika: Fà il bucato (= avvocato) ! Nonno fà niente. Aiuta zio E. a fare bucato. E poi taglia un pezzo di legno. La nonna aiuta zio E. con la piccola ruspa. E' un modo di dire!
Papi: E tu che lavoro fai?
Poika: Io guido con i miei giocattoli.

Elikkäs pojun mielestä asianajaja (sanoo sanan siis italiaksi hiukan väärin ja käyttämänsä termi kuulostaa PYYKILTÄ) on vain mies ja ajelee kaivinkoneilla. Nonno eli Italian-ukki ei tee mitään vaan auttaa setää asianajajan hommissa - italiaksi sanottuna tämä siis kuulosti siltä että nonno auttaa setää pesemään pyykkiä. :) Nonno sitten leikkaa palan puuta. Nonna eli Italian-mummu auttaa setää pienen kaivinkoneen ajamisessa. Sehän on sellainen sanonta! Itse poika ajelee työkseen leluillaan.

Papi sitten kertoi pojalle ettà nonna, joka on ammatiltaan kotirouva, mm. siivoaa.
Poika minulle: E-täti siivoaa.
Minä: Varmaan joo. Kukas muu siivoaa?
Poika: Sinä siivoot niin kuin kaikki naiset voi siivota kotissa.
:O

7 commenti:

 1. Pienenä jo selvillä kuka siivoaa ja kuka ei. :D

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Joo.. en ymmärrä mistä tuommoinen juttu tuli! Toisaalta eipä tuo isänsä juuri näe siivoavan, nyt kun minä olen ollut kotona olen hoitanut kotihommat. Kaikkeen lapsetkin kiinnittää huomiota!

   Elimina
 2. Historia siis toistaa itseään, tulevaisuudessakin, kun jo vajaa 3v on noin tarkkanäköinen!

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Niin taitaa historialla olla tapana.. No toivottavasti 3v tulee näkemään isänkin imurinvarressa! ;)

   Elimina
 3. Voi ei...Toivottavasti meidàn pienimmàinen ei tajua kuka siivoaa...tai toisaalta nyt kun en selkàni takia siivoa voisi katsellakin vàhàn tarkemmin kuinka isikin siivoaa...ei siis vain naisten hommaa....Tààllà kun se tahtoo olla vain naisten hommaa. EH, olipas sekavasti kirjoitettu, taidan olla vàsynyt. Hei ja kiitos linkityksestà tuossa pari postausta sitten :D

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Niinpä se tahtoo olla naisten hommaa täällä. Ja menee näköjään niin helposti suomi-itsku -perheessäkin.. oli meillä tosin tasa-arvoisempaa silloin kun olin itsekin töissä. Onhan se ihan kohtuus jakaa työt, oli ne sitten kodin sisä- tai ulkopuolella! Mutta tuli kyllä ihan puun takaa tuommoinen huomio pojulta!!!
   Onnea sun selälle! Ja eipä kestä linkityksestä, itse asiassa jäi sitten mainita siitä sulle erikseen, kun olit jo haasteen saanut ja laittanut eteenpäin. Taisinpa sieltä sinunkin listalta bongata jonkun kivan uuden tuttauuden, eli kiitos vaan itsellesi! :)

   Elimina
 4. Jonna, mun blogissa on sinulle pieni tehtävä!

  RispondiElimina