giovedì 12 gennaio 2012

Juhlapyhäkooste ja kakkukuorruttelua


Niin ne joulunpyhät vain hujahti ohi. Täytyy vaan taas sanoa että oli paras joulu ikinä! Olemme toki saaneet osaksemme sääliviä katseita tutuilta kerrottuamme viettäneemme joulun ihan vaan kolmistaan, mutta sehän kuuluu asiaan. Minulle vaan parasta joulunviettoa on se että saa laitella kivoja juttuja mutta ettei tartte stressata liiemmin mistään. Olisihan italialaistyyppisessä sukujoulussa omat hyvät puolensa, totta kai, seuraa ja eläväisempi fiilis, mutta sen rauhallisen kynttilänhämyisen tunnelmallisuuden saisi kyllä unohtaa.  Joten, hyvä näin!


Välipäivinä käytiin mm. retkellä aurinkoisessa ja kauniissa Castelfranco Venetossa ihmettelemässä keskiaikaista kaupunginmuuria ja vilkuilemassa antiikkimyyjien kojuja.  Toisena päivänä meillä oli ystäviä illallisella ja käytin heitä koekaniineina valmistaessani elämäni ensimmäistä kertaa karjalanpiirakoita! Niistä tulikin tosi hyviä ja helppotekoisuus yllätti (riisipuuron tein edellisenä iltana sekä kaulitsin taikinan levyksi ja otin muotilla pyörylät!), maistuivat italialaisillekin. Niin ja sainhan mä yhden työtarjouksenkin vuoden viimeisinä päivinä, harmi vaan kun paikka oli niin kaukana kotoa ja hankalan matkan päässä - jo pelkkä haastatteluun pääseminen olisi ollut vaikeaa - että jouduin sanomaan ei. No, uusi vuosi ja uudet kujeet senkin asian suhteen!

 

Poju ja Greta, 5kk
Uudenvuoden vastaanottajaiset vietettiin tällä kertaa kavereiden seurassa ja isolla porukalla, toisin kuin viime vuosien sohvaperunameiningillä.  Poika jaksoi vaihtelevasti illan, ensin aiheutti ongelmia nälkä ja väsy ja syöminkien päälle sitten pelkkä väsy.. mutta kun sai välillä levätä äitin sylissä ja melkein nukahtaakin niin sitten taas jaksoi juoksennella isompien lasten ja varsinkin suloisen Greta-koiran perässä taas vähän aikaa. Pojan hyvä ruokahalu herättää aina ihastusta (silloin kun malttaa vieraisilla ollessa yleensä syödä mitään..) ja sinne pikku massuun katosivat niin lohileivät, mustekalapasta kuin sienetkin. Äippä jalomielisesti ja pyyteettömästi jakoi varsinkin niitä mustekalan lonkeroita omalta lautaseltaan lapsensa nälkää tyydyttämään. :D Ohjelmana juhlissa oli Ruokailun (iso osa osallistujista oli calabrialaisia joten syötävää oli PALJON) ohella karaokea sekä tanssia, mm. tarantellaa - tietenkin. Itse olin enimmäkseen seinäkukkasena nuokkuva poika sylissä mutta käytiin me ainakin sitä letkajenkantapaista yhdessä hyppelemässä. Täytyy myöntää että hauskanpidon lisäksi syyllisyys kalvoi illan aikana kun pieni ei oikein olisi jaksanut kaikkea sitä valvomista ja odottamista ja melua ja menoa. Mutta loppujen lopuksi hyvin meni ilta ja omaatuntoa parantaa tieto siitä että yleisesti ottaen meidän arki menee aika lailla lapsen ehdoilla tai vähintäänkin hänen tarpeitaan kunnioittaen.



Miehen synttärikakku
Loppiaisena oltiin sitten taas syömässä ystävien luona ja pyöräytin viemisiksi ranskanpastillikääretortun jonka päälle tein vaahtokarkkimassasta kuorrutuksen ja koristeita. Olen ihaillen seurannut suomalaisia leivontablogeja ja tiettyjen ystävien taidonnäytteitä FB:n kautta ja itsekin innostuin kokeilemaan kakkukoristeita ennen joulua löydettyäni lähikaupasta valmista sokerimassaa. Värejä mulla ei ollut joten miehen synttärikakkuun tuli koristeeksi lumiukko, lumilyhty ja jääkarhu. : ) Eräs ihana FB-ystäväni ehti apuun ja lähetti etelästä jauhevärejä joita siis kokeilin heti tuon loppiaistortun koristeluun. Ajan kanssa noita värejä varmasti oppii käyttämään paremmin, nyt sirottelin valmiin vaahtokarkkimassan päälle ja vaivasin sisään mutta punainen ainakin jäi pilkulliseksi. Vaahtismassa vei sydämeni, aloittelijan tuurilla siitä tuli juuri täydellistä kakun päällystämiseen ja litteisiin koristeisiin. Muunlaisia en yrittänytkään tehdä tähän hätään. Itse asiassa viikonlopuksi pitäisi tehdä taas kakku, en vaan tiedä minkälainen. Mietintämyssy siis päähän!

Leivonta-aiheinen Lapsen suusta tähän loppuun. Tää on eiliseltä kun leivottiin mokkapaloja:
Minä: Miltäs maistuu meidän yhdessä tekemä kakku?
Poika: Kyllä maistuu hyvältä. Ja hienolta!

Ja toinen, päiväuniaiheinen (sen kunniaksi että yläkerrassa pitäisi nukkua tähän aikaan, sen sijaan siellä kukutaan vieläkin, hohhoijaa), eiliseltä tämäkin:
Poika sängyssään päiväunille asettumassa. Kutsuu mua ja menen katsomaan.
Poika: Äiti, sinä tulit!
Minä: Onko tullut kakka?
Poika, painean pään tyynyyn: Ei. Minä haluan LEPOA!

8 commenti:

  1. :) Kuulostaa tosi kivalta ja ei se lapsi rikki mene, vaikka silloin tällöin juhlitaan aikuistenkin ehdolla :) Upeita kakkuja!

    RispondiElimina
  2. Kiitos Vera, musta on hauska nàperrellà kaikenlaista mutta en oikein jaksa paneutua mihinkààn kamalasti aikaa vaativaan nykyààn niin tàmmòinen osoittautui sit kivaksi "lòydòksi". Herkuthan nimittàin kelpaa aina... ;)
    Ja niinhàn se on ettei muksut rikki mene pienestà ja vàlillà oikein tajuaa miten pòhkòistà asioista itsellà onkaan joskus huono omatunto tai murehtii muuten vaan. Kun oikeasti kaikki tàrkeàt asiat on hyvin! Mutta tàllàista se vàlillà on ja àidin sydàn on àidin sydàn, isoissa ja pienissà murheissa! :)

    RispondiElimina
  3. Hei Suomesta!
    Taisi tämä viimeinen kakku viitata äipän synttäreihin. ONNEA! t. kummipoika ja perhe

    RispondiElimina
  4. No hei siellä!!! :) :) Ihana tietää että käytte kurkkimassa mun höpötyksiä. Yhtenä uudenvuoden lupauksena on kirjoittaa tänne useammin. Muista lupauksista enemmän muussa yhteydesä. Ja kiitos onnitteluista, siihenhän se kakkumietintä juuri viittasi.

    RispondiElimina
  5. mun pitàisi vielà kokeilla tuota kuorrutetta... haittaako jos niissà vaahtokarkeissa on sellainen sokerihuurre pààllà?

    RispondiElimina
    Risposte
    1. En osaa Anna sanoa... Onko niissà sellainen "rapea" pinta myòs? Luulisin ettei ne ole ihan parhaita tàhàn vaan tarttis olla niità pehmeità perusvaahtiksia. Itse tein sellaisista tylsistà valkeista karkeista (jotain belgialaisia oli, Auchanista lòysin), suomalaisissa blogeissa taas on kehuttu Haribon vaahtiksia mutta mà en lòytànyt siltà kuin just noita sokeroituja vàrillisià. Vàrihàn ei tietty periaatteessa haittaa jos kerran sopii lopputulokseen..

      Elimina
  6. en ne ole kovin rapeita ja nyt kun maistoin niin sità sorkuakin oli tosi vàhàn, aika lòlliksià, ei yhtààn sellainen kovetettu pinta, ne kovetetut ei varmaan kày ollenkaan.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. No luulis ettà noillakin onnistuu. Kerro sit mità tykkàsit hommasta! :)

      Elimina