domenica 22 gennaio 2012

Lisää kakkusia

Sydämiä minulle!
Leivoin itselleni synttärikakun viikko sitten ja halusin kokeilla siihen kinuskikuorrutusta. Suomalaisista leivontablogeista kurkin ohjeita ja uskaltauduin keittämään kermaa ja sokeria. Väri hämäsi ja meinasinkin keitelle seosta ihan liian kauan. Juuri ja juuri sain sen levitettyä kakun päälle, ennen kuin jähmettyi (ja kovaa siitä tulikin, hankala oli kakkua leikata). Pintaan tuli lisäksi epämääräistä kidekuviota. Suomalaisissa ohjeissa siis kinuski on ihan eri väristä, paljon tummempaa kuin tämä minun tekemä. Sokerista varmaan riippuu, itse laitoin ruokosokeria eli zucchero di canna joka on siis vaaleanruskeaa muttei niin tummaa kuin fariinisokeri. Täytteeksi tein tähän mascarpone-ananasvaahdon, ihan hyvä kokonaisuus, kun vaan oppisin laittamaan tarpeeksi sokeria täytteeseen! Kinuskikuorrutusta teki kuitenkin mieli kokeilla uudelleenkin.

Sunnuntain kunniaksi leivoin siis aamulla kääretorttua sillä aikaa kun poika puuhaili pihahommissa isukin kanssa. Torttulevy tarttui kääriessä kiinni paperiin ja tuloksena oli jotain jonka kimppuun oli ilmeisesti hyökätty kynsin ja hampain. Argh! Onneksi jääkaapissa oli vielä vaahtokarkkimassan jämät loppiaiselta - vai millos mä sen teinkään - ja siitä yritin kaulia pelastavaa peittoa. Massa oli kuivahtanut eikä toiminut enää yhtään niin hyvin kuin tuoreena, repeili, mutta sain kuitenkin käärön peitettyä joten kuten. Päälle keitin uuden yrityksen kinuskikuorrutetta, pikkuisen määrän vaan mutta riitti hyvin raitoihin. Myös suklaasta oli tarkoitus tulla raitoja eikä.. niin, mitä nuo nyt olis? Ei ainakaan niitä raitoja. Tässäkin on mascarpone-kermavaahtoa täytteenä, tällä kertaa kaakaojauheella ja pähkinäsuklaalla höystettynä. Tuolla se jääkaapissa odottaa herkkuhetkeä.


4 commenti:

  1. ihastuttavia kakkuja, kivaa, että joku osaa - kauniita! itsellä ei kärsivällisyys riitä - eikä vyötärynympärys - edes yrittää leivoskella. Toivottavasti taideteoksia saa ihailla jatkossakin, joskus ehkä maistellakin.

    talviterkuin ... maritamaki

    RispondiElimina
  2. Kiitos! :) Tuntuu että melkoista räpeltämistä vaan ja se sotkun määrä aina kauhistuttaa ja rasittaa, mutta toisaalta ihana on näpräillä ja sitten totta kai maistella. Hihii, näkisittepä tuon sydänkakun toiselta puolelta. Ei ihan noin siisti. Pursotuskerma kun loppui kesken. :D :D
    Tuosta kääretortusta tuli muuten ihan liian makea, vaahtokarkkikuorrute kun on pelkkää sokeria ja kinuski melkein myös. Ei siis mikään paras yhdistelmä..

    RispondiElimina
  3. hienoja kakkuja! Mitäs se vaahtokarkkikuorrute on? Minulle ihan uusi tuttavuus.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Kiitos!! :) Törmäsin itsekin tuohon aika vasta netissä, kun aloin katselemaan noita leivontablogeja sun muuta. Se tehdään vaahtokarkeista, vedestä ja tomusokerista ja lopputulos on kaulittavaa/muotoiltavaa massaa, lähinnä käytetään kakun päällystämiseen, mutta kai siitä voisi tosiaan jotain koristeita näperrellä. Maku on paljon parempi ja neutraalimpi kuin esim. perinteisessä marsipaanissa. Maistuu siis sokerilta lähinnä, pienellä vaahtokarkkivivahteella. Kyllästyin kermalla päällystettyihin synttärikakkuihin ja tätä tulen varmana tekemään vastaisuudessakin.

      Elimina